Regler

Nytt för säsong 2022

Nytt för år 2022 är att de medlemmar som är över 15 år och som önskar träna på gokartbanan skall betala en banavgift på 100 euro / år för nyttjandet av banan. Summan betalas in till följande konto:

IBAN: FI82 6601 0010 4541 14
BIC: AABAFI22
Kontoinnehavare: Ålands Motorklubb R.f

I avgiften ingår att vi får tillgång till tidtagningssystemet med transpondrar, saneringsutrustning, och en förvaringsbod för sektionens gemensamma utrustning och medlemmars privata saker i mån av utrymme.

 

Regler på banan

Kör aldrig ensam, ha alltid med någon annan ifall olyckan slår till, det är trots allt därför man tränar. Du som kör måste vara medlem i ÅMK och din MC måste ha en giltig trafikförsäkring.

Vi har träningstillfällen på söndagar mellan 17-21, man får komma och titta samt att vi gärna hjälper till med tips och råd. Är man intresserad och har egen skyddsutrustning kan man avtala om att få pröva på att köra motorcykel.

Föraren

- Skall ha skyddsutrustning i form av integralhjälm och ryggplatta. Vi rekommenderar även kraftiga läderhandskar, heltäckande läderställ och stövlar.
- Skall tydligt signalera med höjd vänsterarm vid avfart från banan eller annat problem som ger avvikande åkning.
- Inga startövningar under pågående träningskörning

Motorcykeln

- Får inte läcka olja, bensin eller kylarvatten. Glykol rekommenderas inte vid körning på banan då det är mycket halt vid eventuellt läckage. Andra smörjmedel för kylarpumpar eller rent vatten rekommenderas.
- Rekommenderat högst 125cc
- Om man har glaslyktor skall dessa tejpas.

Svemo Tävlingsreglemente och tekniskt reglemente https://www.svemo.se/Sporter/Roadracing/Regler/

Finlands motorförbunds reglementen https://www.moottoriliitto.fi/ajajille/saannot/ https://www.moottoriliitto.fi/ajajille/saannot/road-racing/

Ålands Motorklubb r.f.

info@amk.ax
PB 1962, 22111 Mariehamn