Välkommen till MX & Enduro sektionen

Motocross, MX, är en motorsport som körs med motorcykel på kuperad grus-, sand- eller jordbana. En publikvänlig och TV-mässig variant är så kallad stadioncross eller supercross, som oftast körs inomhus. Det är lätt att förväxla motocross med enduro. Skillnaden är att enduro körs i skogen bland sten, stubbar och rötter, på en slinga som inte är preparerad. En crossbana däremot är väl iordninggjord inför tävlingar och dylikt.

På Åland har vi en bana för MX ute i Lemland, Vessingsboda. Enduro körs lite runt om där vi har lov från markägare.

Vill du börja köra med oss tveka inte att ta kontakt. Banan för MX har generösa öppettider. Vi har ingen nedre åldersgräns men det är bra om man i alla fall behärskar crossen med gas och broms.

 

Nytt för i år på crossbanan är följande: 

Eftersom vi glädjande kan konstatera att vårt medlemsantal stadigt har ökat och fler och fler hittat ut till crossbanan så gäller följande regel:

Vi delar upp körtiden mellan ”små” och ”stora” crossar om 20 minuter vardera. Det vill säga att de mindre åkarna (eller nybörjare) startar alltid körnigen och får disponera banan i 20 minuter, sedan byter vi och de större crossarna kör 20 minuter. Detta är för att de mindre ska känna sig tryggare utan att stora crossar kommer flygandes förbi. Ënkelt sagt är det en säkerhetsrutin.

Räknat från banans öppningstid startar alltid små cyklar träningen och så rullar det på.

Skulle det vara så att det är bara små eller bara stora crossar på banan får man såklart åka längre pass.

Nyheter för året är att onsdagskvällarna blir tränarledda och att nybörjartiden flyttar från tisdagar till lördagar mellan 10.00-12.00 där vi även kommer ha tränare på plats för att hjälpa den som vill komma igång med sin körning. Som nybörjare räknas liten som stor och gammal som ung, körtiden delas upp enligt ovan om det finns varierad storlek på crossar även under nybörjartiden.

 

Ålands Motorklubb r.f.

info@amk.ax
PB 1962, 22111 Mariehamn